Top kundeservice - 70 20 20 54

Levering 2-4 hverdage

Kun kvalitetsprodukter

Mobilepay - EAN - Faktura

Teambuilding gør en forskel med de rette formål

Oprettet d. under Læringstemaer, Inspiration & tips, Tips og tricks

Teambuilding gør en forskel med de rette formål
Teambuilding gør en forskel med de rette formål

De fleste ved, at teams, der formår at samarbejde om arbejdsopgaverne og udnytte hinandens stærke sider og kompensere for deres mindre stærke sider, leverer bedre resultater og større værdi end de, der ikke gør.

På trods af den viden møder vi alle mindre funktionelle teams, der ikke magter at løfte sammen, men tilsyneladende foretrækker at bruge energien og kreativiteten på at bekæmpe hinanden.

 

Hvad er Teambuilding?

Teambuilding henviser til en lang række af mange forskellige aktiviteter, der typisk anvendes i forhold til at optimere samarbejdet i virksomheder. Opgaverne kan ligge tæt op af organisationens egne arbejdsgange, men de kan også handle om noget helt andet uden for teamets eget arbejdsfelt.

 

Hjælper det så at sende et team på et kursus i teambuilding? Ja og nej. At bygge en bro over en flad mark eller hente en flaskepost i en ’giftig sø’ ændrer ikke teamets grundlæggende dynamikker. Men med den rette rammesætning, en dygtig facilitator med det rette mandat og med medlemmers evne og vilje til at turde at kommunikere, kan der faktisk genopbygges et godt samarbejde og gode relationer i selv de dårligste teams.

Og som med alle andre udviklingstiltag skal processen følges op med konsekvens og konkrete handlinger, der forbedrer teamet.

 

Mange andre gange handler teambuilding ikke ’bare’ om, at teamets medlemmer skal have det sjovt sammen, turde at se hinanden på slap line, grine og skabe den gode energi, der giver et godt boost til dagligdagen – ligesom enhver anden familie, der tager på udflugt i Legoland.

 

Sæt god informativ kommunikation på dagsordenen


For når daglig drift igen tager over, er det vigtigt at alle tager sig tid til at teamet vedligeholder og udvikler deres indbyrdes kommunikation og relationer.

 

Vi har spurgt Finn Sørensen, leder for projekt- og udviklingsafdelingen hos Randers Ungdomsskole, hvilke øvelser og opgaver han bruger, når han faciliterer teambuilding. For ham er det er vigtigt at skabe et miljø, hvor der er plads til kreativitet, og han fremhæver bl.a. værktøjerne fra Metalog.

Der er en genial øvelse til at starte dagen med eller bruge som et energi-boost efter frokost. Den gør stemningen mere uformel, og teammedlemmerne kommer tættere på hinanden med the Magic Stick.

 

Skab synlighed om dit teams adfærd for at se, hvad der kan optimeres.

 

Finn Sørensen har anvendt the Magic Stick til mange forskellige grupper. Udfordringen for deltagerne er at sænke en lang tynd metalstang ned til jorden uden at slippe den med fingrene. Det lyder betydeligt lettere end det er, og det er en opgave der både giver en masse grin og energi, men også kan bruges som en metafor for gruppens måde at løse deres arbejdsopgaver på.

 

Finn Sørensen siger: ”Pointen med opgaven med Magic Stick er, at deltagerne diskuterer og reflekterer og bruger det i forhold til de emner, de arbejder med. I dette tilfælde handler det om at vide, hvad den ene hånd gør i forhold til den anden hånd – at sætte god og informativ kommunikation på dagsordenen”

 

Se alle de udviklende Metalogværktøjer ved at klikke her

 

Og vil du deltage på vores introduktionskursus i oplevelsesbaseret læring med Metalog værktøjerne og Performance Team Konceptet på Skovskolen i Fredensborg, så klik her 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar