Top kundeservice - 70 20 20 54

Levering 2-4 hverdage

Kun kvalitetsprodukter

Mobilepay - EAN - Faktura

World cafe koncept, struktureret vidensdeling med indsigt

oprettet d. under Læringstemaer, Inspiration & tips

World cafe koncept, struktureret vidensdeling med indsigt

Brainstorming med struktur - succecfuld vidensdeling

 

Den seneste tid har vi set en bølge på LinkedIn, hvor mange ønsker at udvide deres netværk inden for bestemte områder.

 

Er du mere til den gammeldags metode med at møde ligesindede, så kan vi varmt anbefale World Cafe konceptet, som er fantastisk til at ryste folk sammen (som ikke kender hinanden i forvejen) for at dele viden og komme frem til kreative løsninger på forbavsende kort tid.

 

Ideen bag world cafe konceptet er at skabe en afslappet kreativ stemning

ved at placere deltagerne ved runde cafe borde, som er forsynet med sjove figurer, tuscher og en papirs dug, som der kan skrives på. Ved hvert bord står 4-5 personer og en bordvært, som byder velkommen og som har forberedt et spørgsmål til deltagerne, som de efter en kort præsentation, forsøger at besvare. Det kan f.eks. være: Hvordan får du mest ud af at netværke?

 

Værten og deltagerne noterer guldkornene på dugen, og efter 15 minutter opsummere værten de vigtigste resultater og takker for indsatsen, og så fordeler deltagerne sig ud på andre borde, så de træffer andre deltagere.

 

Værten bliver stående ved sit bord og byder de nye tilkomne velkommen, de bliver præsenteret for spørgsmålet og de foreløbige resultater, de præsenterer sig og byder ind med deres forslag til besvarelse på spørgsmålet.

 

Ved de øvrige borde er der andre spørgsmål og det betyder at deltagerne i løbet af en time får mulighed for at være kreative med ca. 15 nye bekendtskaber og får på en struktureret måde masser af ny læring og viden.

 

Som afslutning giver hver bordvært et resume om hvad der er sket ved bordet og i samlet forum kan deltagerne besvare spørgsmål som:

 

Hvilket udbytte fik du af forløbet (metode og indhold)?

 

Hvad gav mest mening / indsigt for dig?

 

Mødte du nogen, som du gerne vil fortsætte at tale med om emnerne?

 

Var der noget som overraskede dig?

 

Er der mulighed for at få en grafisk recorder til at tegne resultater og indsigter op i løbet af processen, så hver bordvært løbende kan rapportere guldkornene, så er det en fantastisk afslutning på projektet at alle deltagerne samles ved væggen og gennemgår resultaterne fra hvert bord og det samlede resultat.

 

Vi kan anbefale følgende materialer:

 

 

Ønsker du hjælp til facilitering af world cafe konceptet eller til grafisk recording, så kan vi også hjælpe med det. Ring 70 20 20 54.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar